Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

Látogatási szabályok

KEDVES LÁTOGATÓINK!

2021. november 12-től A SZÁJAT ÉS ORROT ELTAKARÓ MASZK VISELÉSE A MÚZEUM TELJES TERÜLETÉN KÖTELEZŐ. Kérjük és köszönjük szíves együttműködésüket.

A kiállítás látogatásához védettségi igazolvány továbbra sem sem szükséges.

A nagy létszámú múzeumi rendezvények esetében azonban továbbra is kérjük, hogy hozzák magukkal védettségi igazolványukat, ennek hiányában ugyanis nem tudjuk Önöket beengedni.

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet tegnap hatályba lépett új szabályai alapján a továbbiakban a nem magyar állampolgárok és a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok védettségét az uniós digitális Covid-igazolvány felmutatásával is lehet igazolni.

ELINDULÁS ELŐTT

Aktuális nyitvatartási rend

HÉTFŐ - SZERDA: ZÁRVA
CSÜTÖRTÖK - VASÁRNAP: NYITVA. 10 és 18 óra között várjuk a látogatókat

Belépőjegyek és fizetés

A múzeum látogatásához és szolgáltatásainak igénybe vételéhez  - a Múzeum Shopot kivéve - belépőjeggyel kell rendelkezni.

A Hopp Múzeumban és a Múzeum Shopban készpénzzel és bankkártyával is fizethet.

Javasoljuk, hogy belépőiket elővételben vásárolják meg online, a www.jegymester.hu oldalán. Az időpontra szóló online jegyeik kinyomtatott formában és telefonjaikon is bemutathatók. A kódokat belépéskor érintésmentesen ellenőrizzük.

LÁTOGATÁS KÖZBEN

Kérjük, hogy látogatás közben tartsa be az alábbi szabályokat:

Tilos a műtárgyakat 20 cm-nél jobban megközelíteni, illetve megérinteni.

Tilos a kiállítóterekben ételt és italt fogyasztani.

RUHATÁR: használata díjtalan és kötelező műtárgyvédelmi okokból a következő esetekben: 30×40x20 cm-nél nagyobb méretű bármilyen táska és csomag, háton viselt hátizsák és hátitáska mérettől függetlenül, valamint esernyő és levetett kabát.
Kérjük, hogy kedvezményre jogosító igazolványukat tartsák maguknál ellenőrzés céljából.
Tilos bevinni a kiállítóterekbe ételt, italt, valamint állatot, növényt, szúró- és vágóeszközt, illetve gyermekjátékot. Élő állatot a ruhatárban sem lehet elhelyezni.
FÉNYKÉPEZÉS, VIDEÓZÁS:
A fényképek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Az időszaki kiállításon tilos bármilyen fényképezőgép, beépített fényképezővel ellátott mobiltelefon és videokamera használata.
Kérjük, a fotózást úgy végezzék, hogy azzal mások látogatását ne zavarják.
Videót csak előzetes bejelentés, egyeztetés után lehet készíteni.
MOBILTELEFON:
Kérjük, legyen tekintettel másokra: a kiállítóterekben halkítsa le és ne használja mobiltelefonját.
KISGYERMEK
: a szülőn elölről rögzített babahordozóban vihető be a kiállítóterekbe. A műtárgysérülés veszélye miatt más megoldás (pl. háti hordozó, nyakba emelés, babakocsi) nem megengedett. A babakocsi összecsukott állapotban sem vihető be.

TÁRLATVEZETÉS:
Kiállításainkon kizárólag múzeumunk képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést.

ZÁRÁS:
A kiállítások terét a múzeum épületének zárása előtt 10 perccel kérjük elhagyni, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a ruhatárban elhelyezett értékek átvételére.

DOHÁNYZÁS: Tilos a dohányzás a múzeum egész területén - beleértve a kertet is. Elektromos cigaretta használata az épületen belül nem megengedett.

KÖSZÖNJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET!

/var/www/szepmu/web/html/data/