Aktivizmus és irodalom: irodalmi beszélgetőest és felolvasószínház Ayu Utami indonéz kortárs íróval

Aktivizmus és irodalom: irodalmi beszélgetőest és felolvasószínház Ayu Utami indonéz kortárs íróval

December 2-án a budapesti Nyitott Műhelyben találkozhatnak a világirodalmat kedvelő olvasók Ayu Utami díjnyertes indonéz írónővel, akivel nagysikerű Saman-Larung duológiájáról, a kortárs indonéz irodalomi trendekről, a nyugati és keleti kultúrák ütközéspontjairól, multikulturális és posztkoloniális társadalmak sajátosságairól, az írástudók felelősségéről és lehetőségeiről egy diktatórikus államszervezetben és még sok egyéb minket feszítő kérdésről beszélgetünk majd.
Beszélgetőtárs: Vécsei Anna, Ayu Utami Saman című regényének fordítója, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum Délkelet-ázsiai gyűjteményének kurátora, valamint a közönség.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a beszélgetésre angol nyelven kerül majd sor!
A program részeként felolvasószínházi előadást tartunk Ayu Utami: Larung című regényéből (magyar nyelven) Réti Adrienn és Sztarenki Dóra színművészek közreműködésével.
A program után dedikáltatni lehet az írónővel a helyszínen vagy korábban megvásárolt műveket.
A program ingyenes.
A program a budapesti Indonéz Nagykövetség és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum támogatásával, továbbá a Nyitott Műhely (Finta Laci) jóvoltából valósulhat meg. Ezért a résztvevőket arra kérjük, hogy tegyék tiszteletüket a pultnál is, mert Laci külön főzni fog az alkalomra (hogy mit, azt majd csak később áruljuk el).