Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

Pályázatok

Aktuális pályázatunk:

Itt a Kelet, hol a Kelet? Észreveszed?

Pályázat mindenkinek, aki szeret fotózni

Sokféle keleti motívummal díszített épület, textília és tárgy vesz bennünket körül. A Te környezetedben, a napi rutin útvonalaid mentén is biztos vannak ilyenek - nézz csak körbe! Ha van kedved ezeket megörökíteni, akkor ne habozz, vedd elő a telefonod vagy a fényképezőgéped és kattints egy képet a neked tetsző részletekről!

Küldd el nekünk október 10-ig a aG9wcG11emV1bXBlZGFnb2dpYSMxISsjaG9wcG11c2V1bS5odQ== e-mail címre.

Az első három helyezett fotóit megosztjuk a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum Facebook-oldalán. A nyertesek múzeumi ajándékokban részesülnek.

Jó felfedezést!

 

Korábbi pályázatok:

„…és a TE múzeumod?”

Fotópályázat 6–12 éves gyerekeknek

Gyűjtesz valamit? Vannak kedvenc játékaid? Mutasd meg nekünk!

Rendezd be a TE múzeumodat! Válassz ki néhány tárgyat, és találd ki, hogy milyen elgondolás alapján rendezed őket egymás mellé. Adj címet a gyűjteményednek!

Mivel nemsokára itt a nyári szünet, ezért különleges helyszíneket és tárgyakat is találhatsz múzeumodhoz (például helyszínként adódhat a kert vagy a tengerpart; tárgyként kagylóhéj… stb.).

Nem kell mást tenned, csak le kell fotóznod múzeumodat a szüleid segítségével vagy a saját telefonoddal, és elküldeni a képet a következő e-mail-címre: a2F0YWxpbi5zemVpdm9sdCMxISsjaG9wcG11c2V1bS5odQ==

Kérjük, hogy a gyűjteményed címét küldd el külön; vagy a fotón is szerepelhet, ha ráírod egy papírlapra és a tárgyakhoz teszed.

Beküldési határidő: 2021. augusztus 15.

A pályázat nyertesei különleges ajándékokban részesülnek, amelyek átadására ünnepélyes eredményhirdetésen kerül sor szeptember elején.Általános Pályázati Feltételek

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum múzeumpedagógiai pályázatainak főbb tudnivalói:

 • életkori megkötés nincs (kivéve, ha az adott pályázati kiírás nem jelöli másként)
 • az alkotás technikája, mérete nem korlátozott (kivéve, ha az adott pályázati kiírás nem jelöli másként)
 • egy pályázó (vagy pályázó csoport) csak egy alkotást nyújthat be
 • kiskorúak egyéni és csoportmunkái esetén az alkotások beküldéséhez szülői hozzájárulás írásos mellékelése is szükséges
 • az alkotáson kérjük jelölni az alkotó nevét, életkorát, elérhetőségét telefon és/vagy email formájában; (az elérhetőség megadása nem egyenlő a lakcím megjelölésével; postacímre nem tudunk értesítést küldeni díjazás esetén)
 • a pályázatra beküldött munkákon kérjük hiánytalanul feltüntetni a szükséges adatokat, azok hiányában a beérkezett munkát érvénytelennek tekintjük
 • a kategóriánkénti legjobb alkotásokat (előzetes tájékoztatás után) kiállítjuk és díjazzuk;
 • (több száz pályamunka érkezik pályázatainkra, így csak azokat áll módunkban tájékoztatni, akiknek munkája múzeumi közegben kiállításra kerül)
 • a beérkezett alkotásokat a múzeum minden esetben archiválás céljára megtartja, függetlenül attól, hogy azok díjazásra kerülnek vagy sem
 • a díjak átvételére kizárólag a múzeumban van lehetőség, postai úton nem áll módunkban az ajándékcsomago(ka)t elküldeni
 • a pályázati munkákat mindig az alábbi címre várjuk:
  Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum
  1062, Budapest, Andrássy út 103.

A borítékra kérjük, mindig írják rá az aktuális pályázat nevét, a saját nevük megjelölésével együtt.
A pályázatra benyújtott alkotás a pályázati feltételek teljes körű elfogadásával egyenlő, így utólag nem fogadunk el reklamációt. Kérjük, előzetesen mindig tájékozódjon a feltételekről!


További felvilágosítás és jelentkezés:
Szeivolt Katalin
E-mail: a2F0YWxpbi5zemVpdm9sdCMxISsjaG9wcG11c2V1bS5odQ==ARCHÍV1. VISELETTERVEZŐ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

KAPCSOLÓDÓ KIÁLLÍTÁS | NÁGÁK, ELEFÁNTOK, MADARAK – VISELETEK  DÉLKELET-ÁZSIA SZÁRAZFÖLDI TÉRSÉGÉBŐL | 2016. SZEPTEMBER 30. – 2017. MÁJUS 1.

Ha megihletett a délkelet-ázsiai textilek és ékszerek világa, van kedved alkotni és szívesen terveznél ruhát és kiegészítőket, vegyél részt pályázatunkon!

A múzeumban kiállított babafalon a kiállításon szereplő népek viseleteit bemutató babákat helyeztük el. Néhány helyet szabadon hagytunk, hogy a pályázatra beküldött díjnyertes alkotásokat a múzeumi babák sorában mutathassuk be a kiállítás utolsó hónapjában.
Az egyéni pályaművek beküldési határidejét meghosszabbítottuk, az új határidő: 2017. március 1.
Cím, ahová a műveket személyesen vagy postai úton várjuk: 1062 Budapest, Andrássy út 103.
A pályázaton 12 éves kortól lehet részt venni, felső korhatár nincs (felnőttek munkáira is nagyon számítunk!)
A pályamű maximális méretei: 35 cm magas, 10 cm széles.
A pályázatra szánt munkát az alábbi információkkal kérjük ellátni: a készítő neve, életkora, elérhetősége (e-mail, telefon), a készített baba adatai (anyag, technika, és hogy milyen nevet adtál neki), hogyan kapcsolódik a kiállításon látottakhoz (rövid indoklás).
Jó munkát kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Az indológus indián - Baktay Ervin emlékezet című kiállításhoz kapcsolódó pályázat
Társasjáték-készítő pályázat, 2015. július

Az indológus indián – Baktay Ervin emlékezete című időszaki kiállításunkhoz kapcsolódó társasjáték-készítő pályázatot csoportos kategóriában általános és középiskolás korosztály számára hirdettük.
A pályázathoz a játéklapot a múzeumpedagógiai kiadvány jelentette, amihez a játékszabályt és a szükséges kellékeket vártuk.
A díjakat a kiállításunkhoz készült ajándéktárgyak közül a Szépművészeti Múzeum | Kelet-ázsiai kollekciójából a Hopp Shop ajánlotta fel.

A PÁLYÁZAT DÍJAZOTTJAI
Nagy indián kaland
Gyárfás Réka, Gyárfás Zselyke, Magyari Anna
Indiántoll kereső
Peresztegi Zsombor, Peresztegi Hanna
Kaktusz párbaj
Manninger Anna Júlia, Döbrössy Anna Abigél, Döbrössy Mária Lujza
Macitalp a célig
Tóth Adrienn Gyöngyvér, Koppány Anna, Gaál Lilla
Indián Hip-Hopp Társasjáték
Radics Krisztofer Brendon, Csemer Tamás, Rácz Loréna, Rácz Kevin, Rácz Martin, Makó Melissza, Makó Kiara, Radics Raul

Az alábbi képre kattintva megtekinthetik képgalériánkat


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. A Szépség szíve kiállításunkhoz kapcsolódó lezárt pályázatunk:
„Holdat néző Guanyin” | Rajzpályázat | Szépség szíve kiállítás, 2014-2015
Rajzpályázatunk A szépség szíve – Ötezer év kínai remekművei című időszaki kiállítás egyik kiemelkedő alkotására,  a Holdat néző Guanyin, 14. századi szobrára hívta fel a figyelmet.
A felhúzott lábbal ülő, egyik karján támaszkodó, kecses figura ábrázolása a „Holdat néző” nevet viseli, annak ellenére, hogy a „jelenetben” nincsen Hold. Ennek oka az, hogy az eredetileg sziklaszirten üldögélő alak a vízfelszínen visszatükröződő Hold képét figyeli. Az ábrázolás azt a buddhista felfogást jelképezi, mely szerint a világ jelenségei annyira megfoghatatlanok, tünékenyek, mint a Hold tükörképe a vízen. Ahogy meglátjuk, rögtön el is illan.

Rajzpályázatunkban az alkotók fantáziájára bíztuk, hogy hogyan és hol jelenítik meg a helyet, ahol Guanyin ül, és magát a Hold képét visszatükröző felületet.
A díjakat „A szépség szíve” kiállításunkhoz készült ajándéktárgyak közül a Szépművészeti Múzeum | Kelet-ázsiai kollekciójából a Hopp Shop ajánlotta fel.

Az alábbi képre kattintva megtekinthetik képgalériánkat a díjazottak alkotásaival és névsorával:

/var/www/szepmu/web/html/data/