Kiadványaink

Legújabb kiadványaink

  Könyvsorozatok

Ázsiai történeti fotográfiák

Nyelv: magyar, angol
Sorozatszerkesztő: Fajcsák Györgyi
ISSN: 2676-9883

A  Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum külön könyvsorozatot szentelt az ázsiai történeti fotóanyagok közreadásának. Elsősorban a Múzeum saját gyűjteményében található anyagok közreadását szorgalmazzuk, de nyitottak vagyunk máshol őrzött ázsiai történeti fotóanyag bemutatására is. Elsődleges célunk a hazánkban kevéssé ismert ázsiai történeti fotóanyag szakmailag hiteles feldolgozása és magas színvonalú megjelentetése magyar és idegen nyelven is.


Múzeumpedagógiai kiskönyvtár. Ázsiai kultúrákról fiataloknak

Nyelv: magyar
Sorozatszerkesztő: Györgyi Fajcsák
ISSN: 2064-1117

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 2014-től kezdődően egy új kiadványtípust indított útjára, mely az ázsiai kultúrák hiteles bemutatását tűzte ki célul, elsősorban a fiatal korosztály számára. A cím, a tartalom és a forma jól átgondolt koncepció mentén alakult ki: a keménytáblás, kézbe simuló kiadvány könnyen olvasható és befogadható információkat tartalmaz, mégis széleskörűen ad tájékoztatást. Nemcsak a régmúlt, történelmi időkről beszél, hanem kortárs és előremutató jelenségekkel is megismerteti az olvasót. A fiatal korosztálynak szóló könyvsorozat az ázsiai civilizációk és kultúrák világába nyújt bepillantást, nem hagyományos módon. Az íráson, a nyelven, a művészeten, az ünnepeken, a sporton keresztül is világosan kirajzolódik az a jellegzetes kulturális karakter, amely segít eligazodni ebben a sokszínű világban. A kötetek illusztrációs anyagát alapvetően a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum gyűjteményi egységeiben őrzött műtárgyak fotói alkotják.

   

 


Bibliotheca Hungarica Artis Asiaticae

Nyelv: magyar
Sorozatszerkesztő: Fajcsák Györgyi
ISSN: 2061-0351

A Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum új sorozatot indított 2009-ben, Bibliotheca Hungarica artis Asiaticae címen. Az ázsiai művészet értékeit bemutató magyarországi sorozat a múzeum gyűjteményeihez kapcsolódó kutatásokat kívánja közreadni, és a gyűjtemények behatóbb megismerését igyekszik segíteni. Olyan értékeket szeretne közvetíteni, amelyek a legújabb kutatásokra támaszkodva elmélyítik és ösztönzik a keleti művészet és kultúra hazai megismerését.


A Buddhizmus művészete

Nyelv: magyar
Sorozatszerkesztő: Bardi Terézia
ISSN: 1217-8268

A buddhizmus művészete című könyvsorozat kötetei a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum buddhista gyűjteményeit bemutató kiállítás-sorozat kísérő katalógusaiként kerültek publikálásra. A kötetek a közös gyökerekből táplálkozó buddhista művészet bemutatásán túl rávilágítanak a különböző területek sajátos buddhista művészetének gazdagságára, továbbá számos illusztrációval és tárgyleírással segítik a buddhista művészet világában való eligazodást.
A sorozatban összesen négy könyv jelent meg 1994 és 1997 között.Kiállításainkhoz kapcsolódó önálló tanulmánykötetek

Szakkatalógusok