Látogatási szabályokKedves Látogatóink!
Ezen az oldalon összegyűjtöttünk minden praktikus információt, amely a múzeum látogatása kapcsán fontos lehet.

Nyitvatartás

HÉTFŐ - KEDD: ZÁRVA

SZERDA - VASÁRNAP: NYITVA, 10:00 - 18:00

A pénztár 17:15-kor zár.

A kert a múzeum nyitvatartási idejében egyéni látogatók számára díjmentesen látogatható.


Belépőjegyek, fizetés
A múzeum látogatásához és szolgáltatásainak igénybe vételéhez  - a Múzeum Shopot kivéve - belépőjeggyel kell rendelkezni. A Hopp Múzeumban és a Múzeum Shopban készpénzzel és bankkártyával is fizethet. Kérjük, hogy kedvezményre jogosító igazolványukat tartsák maguknál ellenőrzés céljából. Belépőiket elővételben is megvásárolhatják ONLINE. Az ilyen módon megváltott jegyek kinyomtatott formában és telefonon is bemutathatók. A kódokat belépéskor ellenőrizzük.

Kérjük, hogy a múzeum látogatása során tartsák be az alábbi szabályokat:

AZ ÉPÜLETBE TILOS BEVINNI bármilyen járművet, így kerékpárt, rollert, élő állatot (kivéve megkülönböztető jelzéssel ellátott segítő kutyát), szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a műtárgyak, a látogatók és a munkatársak épségét, biztonságát veszélyezteti.

A MÚZEUMOT NEM LÁTOGATHATJÁK alkohol, bódító- vagy ajzószer hatása alatt álló személyek, illetve hiányos öltözetben érkezők (pl. mezítláb, fürdő öltözetben). Azokkal szemben, akik viselkedésükkel látogatóink és alkalmazottaink biztonságát sértik vagy veszélyeztetik, illetve becsmérlően vagy fenyegetően lépnek fel, az őrség intézkedhet, beleértve akár a múzeumban való tartózkodás jogának megvonását is.

TILOS A DOHÁNYZÁS a Múzeum egész területén, elektromos cigaretta használata sem megengedett. 

MŰTÁRGYVÉDELEM: A műtárgyak állaga már egy érintéstől is sérülhet. Kérjük, hogy 30 cm-es távolságon belül ne közelítsen hozzájuk, és ne érintse, ne fogja meg még a kőtárgyakat sem!

RUHATÁR: Biztonsági okokból a ruhatár használata ingyenes és kötelező.
- Kérjük, szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, esernyőjét és 30 cm (hosszú) x 25 cm (magas) x 15 cm (széles) méretnél nagyobb táskáját. Háton semmilyen méretű táska nem viselhető, a kis méretű hátitáskákat csak elöl viselve vagy kézben lehet bevinni. A táskák tartalmát a biztonsági személyzet ellenőrizheti.
- Kabát kizárólag felöltve és száraz állapotban viselhető a kiállítóterekben, karon vagy vállon átvetve nem. Vállon átvetve semmilyen ruházat nem vihető be. Ha nem tartja magán a kabátot, kérjük, hogy a ruhatárba helyezze el.
- A fentieken kívül tilos a kiállítótérbe vinni ételt, – szénsavmentes vízen kívül – italt, kézben tartott gyermekjátékot, illetve bármit, ami a műalkotásokat veszélyezteti. Kizárólag szénsavmentes víz egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes palackban bevihető, de fogyasztása csak kiállítótéren kívül engedélyezett.
- Ha személyes tárgyait, értékeit magával vinné a kiállítótérbe, ehhez kisméretű válltáska díjtalanul kölcsönözhető a fogasos ruhatár igénybevétele esetén. Táskák és kiskabátok elhelyezésére ruhatári szekrények is rendelkezésre állnak, melyek használata díjtalan. A zárva maradt szekrényeket a múzeum zárását követően kinyitjuk és kiürítjük.

FÉNYKÉPEZÉS ÉS VIDEÓZÁS: Fénykép és videó bármely belépőjegy birtokában készíthető vaku-, illetve fényképállvány vagy szelfibot használata nélkül. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Egyes időszaki kiállításokban a felvételek készítését korlátozhatjuk, melyet a kiállításban, illetve bejáratánál jelzünk.

ZÁRÁSI REND: A kiállítóteret zárás előtt 10 perccel kérjük elhagyni, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a ruhatárban elhelyezett értékek átvételére.

TÁRLATVEZETÉS: Kiállításainkon kizárólag a Múzeum képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést, előzetes egyeztetést követően, díj ellenében.

MOBILTELEFON: Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le, és ne használja beszélgetésre.

LÁTOGATÁS GYERMEKKEL: Az intézmény örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen. A szülő, nagykorú kísérő felel azért, hogy a gyermek a kiállítási tárgyak épségét megóvja, és a kiállítóteret, valamint annak berendezési tárgyait rendeltetésszerűen használja. A fiatalkorú testi épségéért, valamint a Múzeumhoz illő, kulturált viselkedéséért a szülő, nagykorú kísérő felel. Kérjük, hogy a kiállítások látogatása alatt legyenek tekintettel a többi látogatóra, és működjenek együtt az erre figyelmeztető teremőrökkel.

- Kisbaba szülőn elölről rögzített babahordozóban vihető be a kiállítóterekbe. A műtárgysérülés veszélye miatt más megoldás (pl. háti hordozó, nyakba emelés, babakocsi) nem megengedett.
- A babakocsi összecsukott állapotban sem vihető be.
- A 14 év alatti személy a Múzeumban kizárólag felnőtt felügyelete mellett tartózkodhat.

CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS: A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terhel a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

A szabályok be nem tartása, az együttműködés megtagadása esetén a múzeumban való tartózkodás jogát biztonsági őreink megvonhatják.

KÖSZÖNJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET ÉRTÉKEINK MEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN!