Kiadványok, letölthető anyagok


Múzeumpedagógiai Kiskönyvtár. Ázsiai kultúrákról fiataloknak

Nyelv: magyar
Sorozatszerkesztő: Fajcsák Györgyi
ISSN: 2064-1117

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 2014-től kezdődően egy új kiadványtípust indított útjára, mely az ázsiai kultúrák hiteles bemutatását tűzte ki célul, elsősorban a fiatal korosztály számára. A cím, a tartalom és a forma jól átgondolt koncepció mentén alakult ki: a keménytáblás, kézbe simuló kiadvány könnyen olvasható és befogadható információkat tartalmaz, mégis széleskörűen ad tájékoztatást. Nemcsak a régmúlt, történelmi időkről beszél, hanem kortárs és előremutató jelenségekkel is megismerteti az olvasót. A fiatal korosztálynak szóló könyvsorozat az ázsiai civilizációk és kultúrák világába nyújt bepillantást, nem hagyományos módon. Az íráson, a nyelven, a művészeten, az ünnepeken, a sporton keresztül is világosan kirajzolódik az a jellegzetes kulturális karakter, amely segít eligazodni ebben a sokszínű világban. A kötetek illusztrációs anyagát alapvetően a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum gyűjteményi egységeiben őrzött műtárgyak fotói alkotják.

       


A "KreÁzsia" című kezdeményezés keretében közzétesszük a múzeumpedagógiai segédanyagokat azzal a céllal, hogy látogatóink és különösen a diákok jobban megismerjék az ázsiai kultúrák és művészetek jelképrendszerét.
Bízunk benne, hogy ezeket a művészetpedagógiai dokumentumokat az érdeklődők különféle módon és formában fogják tudni hasznosítani. Az anyagok ingyenesen letölthetőek pdf formátumban.

Letölthető múzeumpedagógiai segédanyagok