Dharma Workshop 1. | Kert, természet, föld

Dharma Workshop 1. | Kert, természet, föld

A Dharma Workshop egy idén először induló eseménysorozat a múzeumban, ahol közösen alkotva fedezhetjük fel a buddhizmus olykor ismerős, olykor ismeretlen szemléletét. A meghívott képzőművészek vezette programokon az iskolapadban megszokott hallgató-szerep helyett kísérletező, minden érzékszervet megmozgató tanulásra számíthatnak a résztvevők. A tavasztól nyár végéig tartó sorozat egészére, vagy egy-egy alkalomra is lehet jelentkezni. 

 

Dharma Workshop I. – Kert, természet, föld

Magbomba készítés + növénykóstolás + relaxálás a múzeum orientalizáló kertjében. Az első alkalom során Masanobu Fukuoka japán kertész és filozófus szemléletével ismerkedünk meg, majd elkészítjük az általa magbombának (seed ball) nevezett vetőmag-golyókat. A bomba háborút idéző szó, azonban a magbombák a városban vagy természetben földet érve éppen ellenkező üzenetűek, a belőlük kinövő növények pedig a földdel való „békés együttélés” csírái. Mindez nem idegen a buddhizmus erőszakmentes szemléletétől. Buddha lábnyomának és az ökológiai lábnyomunknak gondolatát Gyeviki Hajnal egyedi kerámiái idézik meg – a tálakról pedig olyan ehető növényeket kóstolhatunk majd, amelyek magjait a bombákba rejtettük.

A programot vezetik: Gyeviki Hajnal keramikus, a Soil Sciart Society alapítója és Gódorné Hazenauer Zita kertészmérnök, japánkert szakértő, a Hopp Múzeum munkatársa.

A Dharma Workshop koncepciójának kidolgozója Farkas Aliz.

Helyszín: a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertje.

Jegyár: 2500 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS