NYÁRI TÁBOR 2023 | Kalandos kitérő Japánba, Vay Péter világutazóval

NYÁRI TÁBOR 2023 | Kalandos kitérő Japánba, Vay Péter világutazóval

Ezévi nyári táborunk a Hold a felhők felett kiállításunkhoz kapcsolódott. 

A tábor programja a művészetpedagógia eszközeinek alkalmazásával valósultak meg: drámajátékos és képzőművészeti jellegű feladatok váltották egymást.
A drámajáték szekció vezetője Dr. Patonay Anita drámapedagógus volt, aki nagyon jól összefogta a csapatot, annak ellenére, hogy különféle korosztályú (elsőstől a hatodik osztályosig) gyerekek voltak a résztvevők. A csoportkohézió megteremtése mellett a drámajátékkal folyamatosan fent lehetett tartani a figyelmet (az egymásra figyelést is). A kiállítás témájához illeszkedve a gyerekek világutazókká váltak, szerepjátékaikban vonaton utaztak Japánba, furcsa emberekkel találkoztak, a Fuji-nál is jártak, kalandjaikról az útinaplójukban írtak.
A képzőművészeti szekció vezetője Szeivolt Kati volt, aki a Hopp Múzeum múzeumpedagógus munkatársa. A drámajáték programjait szervesen egészítették ki a vizuális feladatok. A Nagy hullám által kivetett kagylókkal üzentek egymásnak a gyerekek, lefestették a Fuji-nál tett kirándulásukat, síkbábként elképzelték magukat világutazóknak, kortárs ikebanát készítettek vegyes technikával, vízfestményes kollázst alkottak a zuglói japán kertben - és közösen berendezték táborzáró kiállításukat a Hopp-kert színpadán. 
Minden reggel kezdőkörrel indult a nap, és minden délután egy zárójátékkal fejeződött be. A legutolsó nap zárókérdése a következő volt: „Milyen új dolgot tudtál meg magadról ezen a héten?” Sok érdekes gondolat hangzott el.
A kertről, illetve a kert „ajándékairól” is megtudtunk egy új dolgot: a gyerekek kitűnő érzékkel megtalálták a lehullott, kiszáradt bambusztörzseket, amikkel a csendes pihenőben jókat játszottak.

Az eredeti táborkiírás itt olvasható:

A tábor során városnéző körutat teszünk a régi Tokióban, ahol megismerkedünk a fametszet technikájával. Ezután irány a természet! Óceánparti sétánkon találkozunk Hokuszai mesterrel, aki a Kanagavai nagy hullámmal üzen nekünk; majd kabuki színházba látogatunk el és kimonó-divatbemutatón is részt veszünk. Közben rajzos útinaplót vezetünk változatos művészeti technikák alkalmazásával.

Keleti utazásunk kalandjait a művészet- és drámapedagógia módszereivel tesszük maradandó élménnyé.

A tábor időpontja: 2023. július 24-28., naponta 9.00-17.00 óráig

Ajánlott korosztály: 8-12 éves

A tábor részvételi díja: 48.000 Ft/fő (amely tartalmazza a napi egyszeri meleg étkezést)

Létszám: max. 15 fő

Jelentkezés és további információ: katalin.szeivolt@hoppmuseum.hu