Nyári tábor 2023 - BESZÁMOLÓ

Nyári tábor 2023 - BESZÁMOLÓ

Az idei nyári táborunk a művészetpedagógia eszközeinek alkalmazásával valósult meg: drámajátékos és képzőművészeti jellegű feladatok váltották egymást a tábor programjában.

A drámajáték szekció vezetője Patonay Anita volt, aki nagyon jól összefogta a csapatot - annak ellenére, hogy különféle korosztályú (elsőstől a hatodik osztályosig) gyerekek voltak a résztvevők. A csoportkohézió megteremtése mellett a drámajátékkal folyamatosan fent lehetett tartani a figyelmet, az egymásra figyelést is beleértve. A kiállítás témájához illeszkedve a gyerekek világutazókká váltak, szerepjátékaikban vonaton utaztak Japánba, furcsa emberekkel találkoztak, a Fujinál is jártak, kalandjaikról az útinaplójukban írtak.

A képzőművészeti szekció vezetője Szeivolt Kati volt, a Hopp Múzeum múzeumpedagógusa. A drámajáték programjait szervesen kiegészítették a vizuális feladatok. A Nagy hullám által kivetett kagylókkal üzentek egymásnak a gyerekek, lefestették a Fujinál tett kirándulásukat, síkbábként elképzelték magukat világutazóknak, kortárs ikebanát készítettek vegyes technikával, vízfestményes kollázst alkottak a zuglói japán kertben - és közösen berendezték táborzáró kiállításukat a Hopp-kert színpadján.

Minden reggel kezdőkörrel indult a nap, és minden délután egy zárójátékkal fejeződött be. A legutolsó nap zárókérdése a következő volt: „Milyen új dolgot tudtál meg magadról ezen a héten?” Sok érdekes gondolat elhangzott.

A kertről, illetve a kert ajándékairól is megtudtunk egy új dolgot: a gyerekek kitűnő érzékkel megtalálták a lehullott, kiszáradt bambusztörzseket, amikkel a csendes pihenőben jókat játszottak.

Jövőre folytatjuk!